Restoran Fontana

Kako da organizujete poslovni događaj

29.05.2019.
Kako da organizujete poslovni događaj

U okviru kompanije u kojoj radite, dobili ste zadatak da organizujete važan događaj. Bilo da ranije niste radili ništa slično ili da čak i jeste, verovatno znate da je to veoma zahtevan i odgovoran proces, pa ne škodi da se pripremite bolje.

Evo nekoliko praktičnih saveta koje smo prikupili iz različitih iskustava:

  • Napravite spisak SVIH potrebnih detalja

Skoncentrišite se tako što ćete zatvoriti oči i zamisliti kao da se već nalazite na događaju. Zamišljajte gde se događaj odigrava, ko su ljudi na koje nailazite, šta se sve nalazi od opreme i koja hrana se služi. Zamislite šta se sve vidi, čuje i oseti i šta je sve potrebno da bi se to videlo, čulo i osetilo.

Stavite na papir sve što ste zapazili da je potrebno, a predlažemo vam da to učini i neko od kolega.

U redu, sigurno nećete moći da isplanirate baš sve, ali poenta je da sagledate što više detalja kako biste napravili realniji uvid u potreban budžet.

 

  • Zlatno pravilo glasi: na sve dodajte 20%

 

Ako mislite da vam je potrebno 10 dana da završite organizaciju događaja, vi recite da vam je potrebno 12. Ako mislite da će vam biti potrebno 1000 eura za troškove, vi tražite 1200. Ne da biste stavili višak novca sebi u džep, naravno. Već zato što je činjenica da nismo roboti i da ne možemo da predvidimo baš sve pa su mogući iznenadni troškovi i problemi koji će produžiti rad.

Bolje je i da slučajno završite ranije, nego da kasnite. Bolje je da imate viška novca, nego da fali.

 

  • Raspodelite odgovornosti

 

Uspeh je veći ako se jedan posao podeli na „sitnije“ odgovornosti, nego kad postoji samo jedna osoba na kojoj je apsolutna odgovornost. To izaziva prevelik stres i preopterećenost koja naposletku dovodi do sagorevanja.

 

  • Neka lokacija događaja bude laka za pronalaženje

 

Ako dolaze stranci, biće jako važno da umeju da se snađu po gradu i da dođu do sale. Vodite računa i da prostor ima obezbeđen parking za goste. Želite da se gosti osećaju ugodno i da izbegnu sve moguće stresore.

Iako bismo želeli da se svi događaji organizuju u najluksuznijim salama, nekad je bitno samo da imamo na umu da se naša publika i/ili potencijalni klijenti osećaju prijatno. Imajući u vidu kako dolazak stranaca tako i budžet kojim raspolažemo, najvažnije je da mesto bude ugledno, uredno i ušuškano, sa tradicionalnom kuhinjom i dobrom rakijom .

 

  • Postarajte se da osoblje bude dobro informisano

 

Zamolite nadređene da i konobari u restoranu znaju bar okvirno dešavanja tokom organizovanog događaja. Atmosfera među osobljem se uvek oseti i lako prenosi na goste, pa je važno da budete u restoranu u kom je osoblje pristojno.

 

  • Ne zaboravite da napravite pozivnice

 

Bilo da ih šaljete putem mail-a, pravite postere u firmi ili se oglašavate da biste došli i do spoljnih ljudi, budite sigurni da ste pozvali sve one kojima je događaj namenjen.

 

  • Dozvolite spontanost

 

Iako je dobra organizacija ključ uspeha, ona nikad neće biti savršena i to je skroz u redu. Neke stvari mogu poći neočekivano loše, ali se isto tako može desiti da nešto pođe i neočekivano dobro!

U svakom slučaju, ne mora sve da bude uštogljeno, pa dozvolite ljudima da se međusobno upoznaju, druže i razgovaraju i dozvolite pauzu za slobodne aktivnosti.

 

Ukoliko organizujete poslovni događaj u Novom Sadu, restoran Fontana nudi specijalnu salu koja po dogovoru može da primi do 180 ljudi. Sala je opremljena zvučnicima, mikrofonom, projektorom, ful HD TV-om, lap-top-om, tako da smo vam omogućili brigu manje. Hranu i piće služimo u dogovoreno vreme, a za vaše goste nudimo i garažu.

Slobodno nas kontaktirajte na ovaj broj telefona: 0641532233 i zakažite sastanak.

Blog

Avantura zvana “organizovanje venčanja”

Bilo da je vaša lepša polovina izgovorila preliminarno “DA” na neki sasvim romantičan način ili ste jednostavno postigli...

Rekli su o nama:

U Novom Sadu mi je omiljeni restoran Fontana, u centru grada koji je potpuno savršen, sa savršenim ambijentom, a pruža i apartmane za višednevne boravke. Često se dešava da svoje goste, nakog snimanja emisije „Neka pesma kaže“, vodim u ovaj restoran. Preporučujem Fontana šniclu, pohovanu piletinu sa susamon i jabuke u šlafroku

Nataša Ilić